tisdag 27 januari 2009

Några glada svenska fiskar på Hudson School Committee Meeting

Ikväll lämnade vi kvar eleverna på en match i girls basketball mellan lagen Hudson Hawks och Blue Devils, självklart vann the Hawks. Vi ”vuxna” for vidare till ett möte med Hudsons School Committee (motsvarar gymnasie- och vux utb nämnden) och Hudsons public schools Superintendent dr. Delott (typ vår Gunnar O) Där fick vi presentera oss men valde också att ställa en ganska tuff fråga till ledamöterna. Vi undrade vilka effekter man sett av sättet Hudsons public schools jobbar på. Med jobbar på menar vi att skolorna på ett utstuderat sätt låter eleverna vara medborgare i sina egna skolor. Detta genom att på en lämplig nivå engagera sig i skolans interna angelägenheter och i närsamhället i allmänhet.


Ledamöterna la ned mycket energi att svara på vår fråga och menade att arbetssättet har betytt mycket för eleverna som samhällsmedborgare men att de kanske inte har några bevis för effekter i samhället i allmänhet. De var dock genomgående positiva. Detta tillskillnad från Hudsons executive assisant (typ kommunchefen) som vi pratade med igår och han hade en mycket mer skeptisk inställning. Då skolkommittén ändå är de i stan som är mest intresserade av skolfrågor så värdesatte vi deras synpunkter lite mer. Även om man kanske inte får säga så...





För att de ska komma ihåg oss gav vi en av Umeå glasskålarna till dr. Delott och hans personal på motsvarande skolkontoret. Nu hoppas vi att de tänker på vårat projekt varje gång de äter några swedish fish som vi rekommenderade. Med den kommentaren drog vi också med oss ett gott skratt och är numera också kända som de ”happy swedes”


/Emma och Lena (post-graduate young adult student advisors)
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar